Recept na perníčky

Jak si představujeme vůni Vánoc? Zázvor, hřebíček, kardamon, skořice, pomeranč... Všechny tyto vůně se snoubí v delikátních vánočních perníčcích! Zkuste náš recept na perníčky a přivolejte Vánoce do svých domovů.

Ingredience

  • 400 g hladké mouky,
  • 100 g másla,
  • 140 g cukru moučka,
  • 2 lžíce medu,
  • 2 vejce,
  • 1 lžičku jedlé sody,
  • 2 lžičky perníkového koření

Postup

Utřete cukr s vejci a máslem a promíchejte s medem a kořením. Do směsi přidejte mouku se sodou. Teď už jen stačí vypracovat těsto, které je potřeba nechat minimálně 30 minut odpočinout v lednici.

Poté si těsto rozválejte na silnější plát a vykrajujte libovolné tvary, které rozložte na plech s pečicím papírem. Troubu předehřejte na 180 °C a pečte asi 8 minut

Klasická poleva

Rozhodně nekupujte hotovou polevu, výroba té pravé polevy je totiž velmi jednoduchá! Potřebujete jen tři základní ingredience.

Ingredience

  • 1 bílek
  • 20 dkg moučkového cukru
  • 1 lžičku citronové šťávy

Postup

Moučkový cukr nejdříve dvakrát prosijte přes sítko. Poté utřete vílek s cukrem a do směsi přidejte citronovou šťávu. Vymíchejte metličkou, je to lepší, než za pužití mixéru, který zapříčiňuje vznik bublin.

Teď už jen stačí směs naplnit do cukrářského pytlíku a zdobit. Pokud by se stalo, že by vám zdobení netuhlo, přidejte do polevy ještě více cukru.

Recept z: Ilona Víchová